Το Ελληνικό τραγούδι

 

                                Λαϊκά τραγούδια

                .

  Πόσα θα μπορούσε να πει κανείς για το παλιό καλό Ελληνικό λαϊκό τραγούδι! Γιά το βινύλιο και τους δίσκους 78 και 45 στροφών. Εδώ σ΄αυτήν την ενότητα θα διαβάσετε και θα δείτε κάτι που ακούσαμε, κάτι που μάθαμε, κάτι που έχει σχέση με τους δημιουργούς της παλιάς καλής εποχής. Συνθέτες. στιχουργούς, μεγάλους αλλά και ξεχασμένους τραγουδιστές και το βασικότερο μυθικά πρόσωπα που συμμετείχαν στις ορχήστρες διαχρονικών ηχογραφήσεων. Γιατί, δυστυχώς, ένα τραγούδι είναι αποκλειστικά συνδεδεμένο με τον ερμηνευτή του. Δεν είναι όμως έτσι. Σημαντικότατο στοιχείο ο τραγουδιστής αλλά έχει εργασθεί μιά ολόκληρη ομάδα για την δημιουργία του έργου.

   ΄Οπως είπαμε παραπάνω τα στοιχεία γι΄αυτά τα πρόσωπα  είναι λίγα. Οι ετικέτες των δίσκων αναφέρουν ορισμένα, αλλά  δεν είναι ολοκληρωμένα. Τα αρχεία των δισκογραφικών εταιρειών λίγα και τα περισσότερα χαμένα. Έτσι οι περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν από στόμα σε στόμα ή από προσωπικά αρχεία.

   Θα προσπαθήσουμε λοιπόν , μέσα σ΄αυτές τις  συνθήκες,να προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι σε μια  δύσκολη αλλά πολύ παραγωγική και αξέχαστη εποχή.-