Στιγμές...

                  

 

          

 

            O Στέλιος... στο νοσοκομείο!

 

    Είναι Ιούλης του 1961. Ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι στο Νοσοκομείο ''Ερυθρός Σταυρός''. Χειρουργήθηκε από έλκος στομάχου!

 

     Η αγάπη που νειώθει ο κόσμος, για τον Στέλιο, ξεπερνά κάθε όριο. Είναι ένα αίσθημα πιο βαθύ και πλατύ από τον θαυμασμό! Είναι αυτό που νοιώθει κανείς για έναν...συγγενή του. Ο Στέλιος είναι ένας ''δικός τους'' άνθρωπος. Μεγάλο, λοιπόν, το ενδιαφέρον του κόσμου για την πορεία της υγείας του.

 

     Στην διπλανή φωτογραφία είναι κοντά του η συντροφός του, Μαρινέλλα. Φανερά τα σημάδια της ταλαιπωρίας στα μάτια του Στέλιου....

         

       Ράδιο 78και45     30-5-2013

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

         

             Το ταξίδι στην Αυστραλία

 

  Το 1962, ο Στέλιος Καζαντζίδης, αποφάσισε ένα καλλιτεχνικό ταξίδι στην Αυστραλία. Οι ΄Ελληνες μετανάστες λάτρευαν τον Στέλιο και περίμεναν να τον ακούσουν ζωντανά. Όμως οι αναμνήσεις του από αυτό το ταξίδι δεν ήταν καθόλου ευχάριστες.

 

  Στο συγκρότημά του συμμετείχαν η Βίκη Μοσχολιού, ο παρουσιαστής Κώστας Μπάμπαρης και στο μπουζούκι ο Γιαννάκης Αγγέλου. Πρώτος σταθμός ήταν το Σύνδνεϋ και στο αεροδρόμιο, όπως ο ίδιος αφηγήθηκε αργότερα, υπήρχε και συνεργείο τηλεόρασης. Ο Στέλιος τραγούδησε σε στάδιο μεγάλης χωριτικότητας. Το εισιτήριο όμως είχε καθοριστεί στις 150 δρχ. από τους διοργανωτές, πανάκριβο για τα τότε δεδομένα. Παρ΄όλα αυτά στο στάδιο ήρθαν περίπου 4.000 άτομα.

 

  Δεύτερος σταθμός του Στέλιου η Μελβούρνη. Εκεί αποθεώθηκαν από 10.000 κόσμο σε ένα μεγαλειώδες θέαμα. Αμέσως μετά άρχισαν οι τσακωμοί, οι αθετήσεις των όρων του συμβολαίου από του διοργανωτές και το ξαφνικό σταμάτημα της μεγάλης περιοδίας. Μάλιστα ο Στέλιος Καζαντζίδης επέστρεψε στην πατρίδα, μαζύ με το συγκρότημά του, με το ψευδώνυμο Κων. Τότος.

 

  Το ταξίδι αυτό άφησε κάποιες καταπληκτικές ηχογραφήσεις τραγουδιών σε δεύτερη εκτέλεση, στην εταιρεία APOLLO. Με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο, ο Γιαννάκης Αγγέλου, κατάφερε να βάλει την σφραγίδα του σε μεγάλα τραγούδια.