Στα χρόνια της νύχτας...

    

 

           Στέλιος και...μαγαζιά

 

   Το 1950, ο Στέλιος, για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε μικρές ταβερνούλες. Στην Κηφισιά στου Μπόκαρη και στο Βουτζά στην καλογρέζα. Μεγάλος δάσκαλός του, ο Στ. Χρυσίνης.

 

   Θρυλικό ζευγάρι με την Καίτη Γκρέϋ μέχρι και το 1957 και στη συνέχεια με την Μαρινέλλα μέχρι το 1965 μεσουσάνισε σε όλα τα γνωστά νυχτερινά κέντρα της εποχής. Θείος - Κουλουριώτης - Φλώριντα και τριάνα (Χειλά) - Ξυπολητάκου - Φαληρικό - Κομπαρσίτα είναι μερικά από αυτά.

 

   Ο Στέλιος Καζαντζίδης όμως πολύ γρήγορα ήρθε σε ρίξη με το νυχτερινό κατεστημένο. Αμφισβήτησε με τόν τρόπο ζωής του και τα τραγούδια του το χρήμα! Τράπηκε σε φυγή στα 34 του μόλις χρόνια! Ήταν όλα  αυτά ξένα για τόν χαρακτήρα του. Ο Στέλιος ανήκε στο λαό. Το ένοιωθε, το ζούσε, το ήθελε. Δεν είχε κάτι κοινό με τους Νεόπλουτους που κατέκλυζαν τότε τα νυχτερινά κέντρα.

 

   Μέχρι το τέλος της ζωής του αψήφησε μυθικές προσφορές για δημόσιε εμφανίσεις. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν ο Στέλιος που γεννήθηκε! Ο Στέλιος που αγαπήσαμε! Ο Στέλιος που πάντα θα είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας!