Νοσταλγίες

 

 

 Το μηνιάτικο περιοδικό ντέφι υπήρξε ένας μεγάλος σταθμός για το λαϊκό τραγούδι την δεαετία 1980. Χωρίς ακόμα την ελεύθερη ραδιοφωνία διψούσαμε, την εποχή αυτή, να ακούσουμε και να διαβάσουμε κάτι για το λαϊκό τραγούδι. Παραθέτουμε απλά τα ονόματα της τότε συντακτικής επιτροπής για να δείξουμε το μέγεθος της προσπάθειας: Άκης Πάνου, Γιώργος Κοντογιάννης, Γιώργος Παπαδάκης, Δημήτρης Αρβανίτης, Νίκος Ξυδάκης, Στέλιος Ελληνιάδης, Τάσος Φαληρέας και πολλοί συνεργάτες.

 

Στην προσπάθεια στήριξης του λαϊκού τραγουδιού το θαυμάσιο αυτό περιοδικό, διοργάνωσε τότε αρκετές συναυλίες. Πολλές από αυτές στο θέατρο Λυκαβηττού αλλά και σε διάφορα γήπεδα.

 

Στη φωτογραφία το διαφημιστικό μιάς απο τις συναυλίες στο γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη. Πανηγύρι στην Αθήνα.

         Λαϊκός  25 - 4 - 2010

 

 

 


 

 

 

 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο κινηματογράφος άρχισε την φθίνουσα πορεία του.Η τηλεόραση έχει μπεί πλέον σε όλα τα σπίτια και τον εκτόπισε κυριολεκτικά. Μερικοί απο τους επιχειρηματίες τους είδους μετέτρεψαν τα θερινά σινεμά τους σε αναψυκτήρια. ΄Ηταν μια πολύ έξυπνη ιδέα!

 

   Τα αναψυκτήρια λειτουργούσαν κατά βάση το καλοκαίρι. Με ένα σχετικά χαμηλό κόστος ο απλός κόσμος μπορούσε να ακούσει ζωντανά σπουδαία ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Μεγάλα ονόματα παρέλασαν από τα αναψυκτήρια. Να θυμηθούμε τον μεγάλο Βσίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Σπύρο Ζαγοραίο, Βαγγέλη Περπινιάδη, Στράτο Διονυσίου Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Πάνο Γαβαλά αλλά και πολλούς άλλους.

 

   Από τα πιό γνωστά αναψυκτήρια το ΑΚΡΟΝ στη Λένορμαν με τον Γιάννη Μπουρνέλη, απ΄όπου και η αφίσα με τον Στράτο Διονυσίου. Ο ΕΡΜΗΣ στο Αιγάλεω και άλλα  όχι όμως τόσο  γνωστά.

                                                                                     Λαίκός 24 - 4 - 2010

                                                                                                                                                         

 

 


 

 

  

 

 

 

Στέλιος Καζαντζίδης και Νίκος Γιγουρτάκης. Δυό φίλοι και συνεργάτες από τα παλιά. Ανάβουν τσιγάρο και τα λένε. Λέτε να μιλάνε για κάποια νέα συνεργασία. Ποιός ξέρει. Έχουν εξ΄άλλου να θυμηθούνε τόσα από τις απίστευτες σελίδες που έγραψαν στο κέντρο Μαντουβάλα.

 

   Είναι χειμώνας του 1966. Ο Στέλιος μόλις έχει γίνει νονός. Το Σταυρουλάκι στο πέτο το αποδεικνύει. Έγινε κουμπάρος με τον άρχοντα Μανώλη Αγγελόπουλο και την Αννούλα Βασιλείου. Βάπτισε τον γιό τους Στάθη.

                    Λαϊκός 18 - 4 - 2010